Veszünk 6 db friss tojást, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől.
A tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg porcukorral, mokkáskanálnyi őrölt fahéjjal.
A fehérjéket keményre verjük 4 dkg kristálycukorral, és óvatosan az előzőleg elkészített alaphoz keverjük.
Amikor megvagyunk, lazán belekeverünk 6 dkg lisztet és 6 dkg darált mákot.
Tepsibe helyezett sütőpapíron egyenletesen, kisujjnyi vastagon elkenjük és 160 C°-os sütőben megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
Amikor elkészült, vékonyan lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. Hagyjuk kihűlni, és 10x10 cm- nagyságú kockákra vágjuk, a kockákat dupla nagyságú alufóliára helyezzük. Mindegyikre ráteszünk egy-egy gombóc fahéjas fagylaltot, az egészet felül összefogjuk, és a fóliát eltekerjük. Így formás golyókat nyerünk, amit a mélyhűtőben jó keményre hűtünk.
Amíg a golyók hűlnek, sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyhez a tojások fehérjéből készült habot keverünk és kevés vaníliás cukrot is adunk.
Tálalása a következőképpen történik: olajat forrósítunk megfelelő méretű edényben (ne túlságosan), a fagyasztott golyókat kibontjuk a fóliából, majd megmártjuk a palacsintamasszában és az olajban világosra sütjük. Szalvétára szedjük, onnan a tányérra, és megszórjuk reszelt csokoládéval, színes cukordíszt hintünk mellé.
A forró tésztával rendkívül finom a hideg fahéjas fagylalt, valamint a folyós csokoládé keveréke.