Csirkemell szőlővel
2009.10.30. 18:20
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej vöröshagyma, 50 g szőlő, 2 evőkanál olaj, 4 kicsontozott csirkemell, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1,2 dl száraz fehérbor, 1,2 dl főzőtejszín, só, feketebors
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk és a szemeket félbevágjuk.
Az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk.
A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük és aranybarnára sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk.
A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és 3 percig, üvegesre pároljuk.
Egy csészében összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd 1 percig főzzük.
A csirkemellet a hús levével ismét beletesszük a serpenyőbe és felforrósítjuk.
Az elkészített mártást sózzuk, borsozzuk és a csirkére öntjük.
|