Parasztreggeli
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg krumpli, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg sonkaszalonna, 3 evőkanál olaj, 5 tojás, 3 evőkanál tej, 1 csokor metélőhagyma, 2 csemegeuborka, szerecsendió, pirospaprika, só, bors
A krumplit alaposan megmossuk és héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, meghámozzuk és felkarikázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, a sonkaszalonnát kockákra vágjuk, s a serpenyőben kis olajon megpirítjuk, illetve pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit, és aranybarnára sütjük.
A tojást elkeverjük a tejjel és a szerecsendióval, majd a krumplira öntjük és átsütjük.
Az uborkát felcsíkozzuk, a metélőhagymát felaprítjuk, és mindkettőt az ételre szórjuk.
|