Szalontüdő
Hozzávalók 4 személyre: 1 db sertéstüdő szívvel és nyelvvel, 1-2 szál zöldség és sárgarépa, 1-2 babérlevél, cukor, ecet vagy citromlé az ízesítéshez, tejföl
A hozzávalókat megmossuk és nagy fazék vízben addig abáljuk, amíg a nyers színét elveszti.
Hideg vízbe kiszedjük, kihűlés után 4-5 centis csíkokra vágjuk. Újra feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. Enyhén sózzuk, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet és puhára főzzük.
A zöldségeket vegyük ki és krumplitörőn törjük át, majd tegyük vissza.
Jó zsemleszínű rántást készítünk, ezzel felengedjük és jól felforraljuk.
Ízlés szerint cukorral, ecettel, vagy citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk hozzá.
Zsemlegombóc vagy apró galuska is megy hozzá.
|