Almás káposztatorta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta • 4 alma • 2 evőkanál citromlé • 1 kávéskanál őrölt köménymag • 1 babérlevél • só • bors • 1 zöldségleveskocka • 10 dkg margarin • 5 dkg liszt • 5 dl tej • őrölt szerecsendió • 10 dkg reszelt füstölt sajt • 1-2 szál petrezselyemzöld
Hámozz meg három almát, vékonyan szeleteld fel, és hintsd meg citromlével.
Az átmosott káposztához add hozzá az almát, ízlés szerint borsot, az elmorzsolt leveskockát és egy kevés vizet, majd fedő alatt párold puhára.
Öt dkg margarinban pirítsd világosra a lisztet, keverd simára a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrítsd be. Hagyd langyosra hűlni, sóval, szerecsendióval ízesítsd, szórd bele a sajt felét, és keverd a káposztához.
Kenj ki margarinnal egy kapcsos tortaformát, szedd bele a káposztát, és szórd meg a maradék sajttal.
A maradék alma magházát emeld ki, szeleteld vékony gerezdekre, forgasd bele a citromlébe, és rakd ki vele a torta tetejét.
A maradék margarint olvaszd fel, locsold a torta tetejére, és előmelegített sütőben süsd enyhe pirulásig. Díszítsd petrezselyemmel, szeleteld tortaszerűen.
|