Almás-rizses felfújt
Hozzávalók: 1 l tej • 12 dkg rizs • 4 tojás • 6 dkg vaj • 6 dkg cukor • 6 kis alma • 3 ek. baracklekvár • 1/2 rúd vanília • citromhéj
Kis lábosban forrald fel a tejet a csipet sóval, a félbevágott vaníliarúddal és a citromhéjjal. Ha forr, add hozzá a rizst, és puhítsd kb. 20 percig, kis lángon, állandóan kevergetve. Ha kész, vedd ki a vaníliarudat, és hagyd hűlni a rizst.
A tojássárgákat keverd habosra a vajjal, a cukorral, és add a kihűlt rizshez.
A tojásfehérjékből verj kemény habot, és forgasd a rizsmasszába.
Közben hámozd meg és vágd félbe az almákat, vágd ki a magházat, helyére tegyél baracklekvárt, és ültesd kivajazott, tűzálló tálba. Óvatosan takard be a rizsmasszával, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd.
Forrón tálald!
|