SERTÉSSZŰZ : Póréhagymás sertéstokány zöldséges rizzsel |
Póréhagymás sertéstokány zöldséges rizzsel
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertésszűz , 1 szál póréhagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, 1db répa, 1 db zeller, 30 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, lepirítom. Beleteszem a csíkozott húst, kicsi sót, borsot, vizet és bort. A tokányt általában úgy szokták elkészíteni, hogy kevés vízzel visszaforralják, majd újra kevés víz kerül hozzá, újra visszaforralják, és így nagyon sűrű szaftja lesz. Egy kevés tejszínt adunk hozzá és amikor összeforrt, akkor a póréhagymát. Ezzel készen is vagyunk.
Köretnek zöldséges rizst készítünk. A répát, a zellert és a kaliforniai paprikát vékonyra vágjuk, a póréhagymát karikára. Serpenyőbe, olívaolajra rátesszük a répát és a zellert. Később hozzáadjuk a paprikát, majd a póréhagymát. Beletesszük a rizst, összekeverjük és tálaljuk.
A rizst porcelántálkába tesszük, kiborítjuk, mellé tálaljuk a tokányt. Petrezselyemzölddel díszítjük.
|