Rumos banánfánk
Hozzávalók: 4 banán (ha túlérett, akkor is jó), 3 ek. rum, 20 dkg rétesliszt, 2 tojás 2,5 dl édes fehérbor, 1 mk. sütőpor, 2 ek. porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk és villával összetörjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Belekeverjük a banánpépet, végül óvatosan, hogy ne nagyon törjön, a tojások fehérjéből vert kemény habot is hozzáadjuk.
Kb. három ujjnyi olajat forrósítunk, és olajba mártott teáskanállal kis halmokat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Az olajból kivéve papírtörlőn szétterítjük, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd még forrón meghintjük a vaníliás cukorral elkevert maradék porcukorral.
Azonnal tálaljuk.
|