Meggyes lepény
Hozzávalók: 1 kg meggy kimagozva, 30 dkg főtt, áttört burgonya, 30 dkg finomliszt, 1 tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa
A burgonyát gyúrd össze a liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a dióval és a sütőporral, majd két részre osztva hideg helyen 1 óráig pihentesd.
Az egyik adagot nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy közepes tepsit. Hintsd meg 1 evőkanál zsemlemorzsával, terítsd szét rajta a meggyet, és szórd meg kristálycukorral meg a maradék zsemlemorzsával.
A tetejére terítsd a másik kinyújtott tésztalapot, kend meg tojással, szurkáld meg villával, és erős lángon süsd meg.
Ha kihűlt, vágd kockákra.
|