Spanyol narancskrém
Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor • 2,5 dkg zselatinpor • 4 tojás • 0,5 l tej • 1 dl tejszín • 3 narancs • 1 evőkanál citromlé • 0,5 dl sherry • csipetnyi só és őrölt fahéj • 10 dkg apróra vágott dió vagy mandula
Keverd össze a zselatinport, a cukrot, a sót és a fahéjat, add hozzá a tojások sárgáját meg a tejet, és vízgőz fölött kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűlt, tedd hűtőszekrénybe, amíg meg nem szilárdul.
2 narancsot hámozz meg, a gerezdeket vágd félbe, és áztasd a sherryben.
A tojásfehérjékből verj kemény habot, és verd föl a tejszínt is.
A kihűlt krémet keverd össze a sherrys naranccsal, ízesítsd a citromlével, lazán forgasd bele a tojás- majd a tejszínhabot.
Poharakba töltve tedd hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsd narancsszeletekkel, és szórd meg dióval.
|