Salátakehely
Hozzávalók 4 személyre: 4 főtt tojás, 1 kis fej saláta, 1 csomó retek, 1 kisebb kígyóuborka, 1 csomó újhagyma, 1 húsos zöldpaprika, 20 dkg konzerv csemegekukorica, 3 ek. citromlé, 1 ek. mustár, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. cukor
Elkészítése:
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kisebb darabokra tépkedjük. A retket, az uborkát, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A kukoricát leszűrjük.
A salátát összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és a kukoricával. (Akkor igazán gusztusos, ha 4 kehelybe elosztjuk, de kistányéron is kínálhatjuk.) A tojásokat felszeleteljük, a salátára rendezzük.
A citromlevet a mustárral, az olívaolajjal, a cukorral simára keverjük, csipetnyi sóval, őrölt borssal ízesítjük és a salátára locsoljuk.
|