Lencsekotlett
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lencse, 1 fej hagyma, 1 tojás, 5 dkg főtt rizs, 5 dkg párolt gomba, köménymag, citrom, petrezselyemzöld; a bundázáshoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
Elkészítése:
A lencsét a hagymával puhára főzzük úgy, hogy a leve egészen elfőjön. Szitán áttörjük, elkeverjük a tojással, a rizzsel - ha szükséges, adhatunk hozzá kevés zsemlemorzsát is -, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, az apróra vágott petrezselymet és a gombát.
A masszából szeleteket formázunk, bundázzuk majd forró olajban kisütjük.
Megsüthetjük egészben, tepsibe téve a sütőben is, ekkor kevés vajat teszünk alá, és a végén szeleteljük.
|