Póréleves juhsajttal
Hozzávalók 4 személyre: 1 szál póréhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 tk. cukor, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 tk. liszt, 1,25 l marhahúsleves kockából, csipetnyi só, bors, 15 dkg juhsajt
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra metéljük. A felforrósított vajban megfuttatjuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a cukrot és enyhén megbarnítjuk. Végül az átszitált lisztet és a pirospaprikát is hozzákeverjük, és rövid ideig pirítjuk, majd fölöntjük a marhahúslevessel.
Sóval, borssal fűszerezzük, majd kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a póréhagyma megpuhul.
A juhsajtot kockákra vágjuk, a levesbe tesszük, kis ideig tűzön hagyjuk, majd forrón tálaljuk.
|