Banánkuglóf
Hozzávalók: 12 dkg margarin, 24 dkg cukor, 5 tojás, 1 dl tej, 30 dkg banán héj nélkül mérve, 40 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só, a kuglófforma kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítése:
A hozzávalókat gondosan kimérve előkészítjük. A margarint a fele cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejet hozzáöntjük, és a turmixolt (péppé zúzott) banánnal elkeverjük. A maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és könnyedén a banános masszába forgatjuk.
Egy kuglófformát kivajazunk, belisztezünk, megtöltjük a tésztával, végül a sütőben kis lánggal 1,5 órán át sütjük. Még forrón tálra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A banános masszát őzgerinc formában is elkészíthetjük.
|