Epres alagút
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 dl eperszörp, 20 dkg babapiskóta, 3 dl tej, 1 tasak eperízű pudingpor, 20 dkg cukor
Elkészítése:
A pudingot a tejjel és a cukor felével elkészítjük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az epret kiválogatjuk, a szebbik felét félretesszük, a többit apróra vágva a pudingba keverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, kiöblítjük vízzel, és sorban beleállítjuk az eperszörpbe mártott babapiskótákat. Rásimítjuk a tejszínhabbal fellazított epres pudingot, letakarjuk, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából, felszeleteljük. A félretett eperszemekkel és az eperszörppel díszítve tálaljuk.
|