GESZTENYE : Hagymás sült gesztenye mazsolával |
Hagymás sült gesztenye mazsolával
Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg vörös- vagy sonkahagyma
• 20 dkg hámozott gesztenye
• 3 dkg mazsola
• 3 ág kakukkfű
• 6 dkg vaj
• 1 liter zöldségleves
• só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A gesztenyét 10 percig főzöm a zöldséglevesben, a mazsolát pedig hideg vízbe áztatom. Forró vajon meg pirítom a megtisztított, egész hagymákat, a lecsöpögtetett gesztenyét és a babérlevelet. Aztán felöntöm a zöldséglevessel, és 20-25 percig főzöm az ételt. Csak ezután adom hozzá a mazsolát, és erősebb lángon addig főzöm tovább a szószt, amíg a leve szinte teljesen el nem tűnik. A hagymák és a gesztenyék akkor a legfinomabbak, ha kicsit megbarnulnak. A végén kidobom a babérlevelet, sózom, borsozom a finomságot, megszórom friss kakukkfűvel, és már tálalhatom is.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriaérték: 45 kcal/adag
|