Fűszeres fehérrépasült
Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg zsenge fehérrépa
• 2 ágacska friss koriander
• 15 dkg liszt
• 1 kiskanál currypor
• 1 tojás
• 10 dkg vaj
• kevés őrölt fahéj és cukor
• olívaolaj
• ízesítéshez só, bors
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, kevés borsot és cukrot. Majd hozzáöntök fél pohár hideg vizet, és hozzáütöm a tojást, közben kézi habverővel állandóan kevergetem. A végeredmény egy nem túl sűrű tészta lesz. Ha kész, meghámozom, felkarikázom és 8 részre osztom a fehérrépát. Egy serpenyőben felforrósítom a vajat és néhány csepp olajat. Az első adagnyi répát belemártom a tésztába, majd kissé lecsöpögtetem, és rögtön a serpenyőbe teszem. Ügyeljünk rá, hogy minden oldala arany barnára süljön! Hasonlóan járok el a fennmaradó répaadaggal is. Amikor minddel elkészültem, megszórom apróra vágott korianderrel, és tornyokba halmozva tálalom.
Csipsz helyett például, tévénézés közben...
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 315 kcal/adag
|