| 
Bundás csirkecombokHozzávalók 4 személyre: 6 db közepes egész csirkecomb (vagy 12   db alsó és felső comb vegyesen), 12 vékony szelet füstölt szalonna   (bacon), só vagy grillfűszer, olaj; a tésztához: 20 dkg  finomliszt, 10  dkg margarin, 1 tojássárgája, só; a tetejére: 1  tojásfehérje, köménymag
 Elkészítése:
 
 Egy kiolajozott tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe hat közepes   nagyságú, 2-2 darabba vágott csirkecombot fektetünk, de csak az alsó   felüket dörzsöljük be sóval vagy grillfűszerrel. Mindegyikre 1-1   hajszálvékony, húsos füstölt szalonnaszeletet borítunk, és a tálat vagy   tepsit lefedve, a forró sütőben, a saját levében megpároljuk. Ha már   olyan puha a hús, hogy könnyen kicsontozhatjuk, akkor az alsó felüket   egy éles késsel felhasítjuk, és a csontot kiemeljük.
 
 Amíg a csirke sül, 20 deka finomlisztet 10 deka margarinnal, egy   tojássárgával, egy kevés sóval, meg annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy   rugalmas tésztát kapjunk, és a hűtőszekrénybe rakjuk.
 
 Amikor a csirke csontozásával elkészültünk, a tésztát vékony lappá   nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk. Mindegyikbe 1-1 húsdarabot   csomagolunk, a tetejüket a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük,   és köménymaggal megszórjuk. Tepsire fektetve, a forró sütőben addig   sütjük, amíg szép piros nem lesz.
 
	            |