Parajos palacsinta sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg liszt, 15 dkg parajpüré, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, tej, 1 dl olaj, só, őrölt szerecsendió. A mártáshoz: 15 dkg edami sajt, 4 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, forró tej, 1 dl habtejszín, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a parajpürét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük sóval, őrölt szerecsendióval, majd annyi tejet öntsünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Locsoljuk meg fél deci olajjal, keverjük bele, és olajozott, forró serpenyőben süssünk közepes vastagságú palacsintákat.
A mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, majd kevergetve annyi forró tejet öntsünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjunk. Öntsük bele a tejszínt, majd amikor felforrt, szórjuk bele a reszelt sajtot. Keverjük össze, hogy elolvadjon, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálaláskor öntsük tányérra a sajtmártást, és fektessük bele a kevés mártással megkent, szorosan felgöngyölt parajos palacsintákat.
|