Karajjal rakott brokkoli
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg brokkoli, 4 szelet sertéskaraj (csont nélkül), 1 tk. vaj, 1 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 2 ek. mandulaforgács, só, őrölt bors
Elkészítése:
A megmosott brokkolit szedd apró rózsákra. A húst öblítsd le, konyhai papírtörlővel szárítsd meg, kicsit klopfold ki, sózd, borsozd.
Kenj ki egy laposabb tűzálló tálat vajjal, béleld ki a brokkolival, fektesd rá a hússzeleteket, végül borítsd be a maradék brokkolirózsával.
A tojást keverd el a tejfölben, sózd, borsozd, majd keverd bele a sajtot, és vond be vele a rakottast. Szórd meg a mandulaforgáccsal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig. Önmagában egytálételként, de krumplipürével is kínálhatod.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 492 kcal
|