MUFFIN : Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin |
Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin
Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg finomliszt, 5 dkg krumplipehely, 10 dkg reszelt sajt, 1/2 tk. só, 1 tojás, 5 g szárított élesztő, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1/2 tk. cukor. 3 ek. olaj; a töltelékhez: 4 szelet füstölt tarja, 1 tk. mustár, 1 tk. ketchup, kb. 1 ek. tejföl, 1/2 ek. vaj, 1 pici vöröshagymának a negyede, pici só, bors
Elkészítse:
A langyos tejet keverd össze a tejföllel, keverd bele az élesztőt, a pici cukrot, majd tedd félre.
Egy másik edényben keverd össze a lisztet, a krumplipelyhet, a sót, kb. 6 dkg reszelt sajtot (a többi a tetejére lesz majd).
Amikor az élesztő egy kicsit már felfutott, add hozzá a felhabosított tojást és az olajat. A 2 tál tartalmát keverd össze, és tedd félre, amíg megcsinálod a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit tedd turmixgépbe, majd vajazd ki a muffinsütőt, töltsd meg félig tésztával, tegyél rá teáskanálnyi sonkatölteléket, és fedd be egy másik adag tésztával, szórd meg sajttal, és hagyd még egy picit (kb. 10 percet) kelni.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, süsd 5 percig 200 fokon, utána 150 fokon még 15 percig.
|