MUFFIN : Barackos muffin rozmaringgal |
Barackos muffin rozmaringgal
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. porcukor, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dl tej, 6 dkg sárgabarack (lehet aszalt barack is), 1 kk. frissen vágott rozmaring, csipet só
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvaszd fel a vajat. Keverd a tejet a tojássárgához és a felolvadt vajhoz. Ebbe add bele a lisztet, és dolgozd össze. Végül a tojás felvert habjával, a barackdarabkákkal, és rozmaringgal is keverd el. A muffin formákat béleld ki sütőpapírral, és háromnegyedig töltsd meg a tésztával az edénykéket. Süsd 20-25 percig, lassan enged kihűlni. Langyosan a legfinomabb.
|