Kefírtorta fagylalttal (Kovácsovics Fruzsina, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2 pohár kefir, 1/2 pohár tejföl, 1 db tojás, 1/2 pohár olívaolaj, 1/4 pohár citromlé, 5 evőkanál méz, 2 pohár rozsliszt, 2 pohár búzakorpa, 2 evőkanál szódabikarbóna, 4 evőkanál mazsola, 4 evőkanál durvára őrölt tört dió, 3 evőkanál kakaópor
Elkészítési mód:
A tojást, az olajat, a citromlevet és a mézet összekeverjük. A lisztet, búzakorpát, szódabikarbónát beletesszük, valamint a beáztatott diót, mazsolát szintén.
A massza felét sütőtálba helyezzük, másik felét kakaóporral összekeverjük, sütőtálba helyezzük. A tálat lefedve mikróba tesszük, 16 percig sütjük.
Ízlés szerint fagylalttal kínáljuk.
|