Zamatos almamuffin
Hozzávalók: 24 dkg liszt (finom), 1,5 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 0.25 kávéskanál szerecsendió, 10 dkg cukor (barna), 2 db alma, 1 db tojás, 2 dl tej, 5 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük.
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával néhány mozdulattal összeforgatjuk a masszát.
A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre.
A barnacukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz. Ugyanezt a tésztát lehet (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasol.
|