Húspogácsa hagymakarikákkal
Hozzávalók: 3 dkg vaj, 1 ek. currypor, 2 ek. liszt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, 20 dkg hosszú szemű rizs, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 3 ek. prézli, 5 ek olívaolaj, 3 dl tej, kevés cukor, só, bors
Elkészítése:
A felhevített vajban a curryt és a lisztet kb. 2 perc alatt kevergetve megpirítjuk.
Az egyik vöröshagymát felkarikázzuk, a másikat apróra felkockázzuk. A pórét karikákra vágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben kb. 3 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, és a főzőlevet felfogjuk.
A rizst megfőzzük.
A húst megborsozzuk, majd beledolgozzuk a hagymakockákat, a tojást és a prézlit. 8 pogácsát formálunk belőle, és a felhevített olajon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt megsütjük, majd kivesszük.
A póréhagyma főzőlevéből kimérünk 3 decit. A tejjel együtt a rántáshoz keverjük, majd felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük.
A hagymakarikákat a visszamaradt forró zsiradékban világosbarnára sütjük, közben kevés cukrot szórunk bele. A póréhagymát a mártásba vegyítjük, majd a fasírtokkal, a hagymával, valamint a rizzsel tálaljuk.
|