MAKARÓNI : Piros pestós, sültpaprikás, sonkás makaróni |
Piros pestós, sültpaprikás, sonkás makaróni
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyermelyi 4 tojásos makaróni, 1 dl olívaolaj, 100 g vaj, 200 g piros pesto, 5 szál rozmaring, 500 g piros húsú paprika, 400 g füstölt szeletelt sonka, 30 fekete és 30 zöld olívabogyó, só
Elkészítés:
A paprikát lángon, vagy lapon feketére sütjük, majd 5 percre letakarjuk és lehúzzuk a bőrét. Lemossuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
A sonkákat csíkokra vágjuk és kipirítjuk.
Olívaolajon megfuttatjuk a gorombára vágott rozmaringot, rátesszük a vajat és a pestót. Elkeverjük.
Sózzuk, beletesszük az olajbogyókat, a sült paprikadarabokat, és kevés vizet a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk.
Beletesszük a roppanósra főtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát.
Lazán összeforgatjuk a sonkaszeletekkel és tálaljuk.
|