Fahéjas-diós muffin
Hozzávalók (2 dl-es bögrét veszünk adagoló mércének): 3/4 csésze margarin, 3/4 csésze cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 3/4 pohár liszt, 2 kk. sütőpor, 2 kk. szódabikarbóna, 1 csésze tejföl; a töltelékhez: 10 dkg durvára aprított dió, 2 kk. őrölt fahéj, 1/2 csésze cukor
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd beletesszük a tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot. Belekeverjük a szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet.
Közben összekeverjük a töltelékhez a diót, a cukrot és a fahéjat.
A muffinsütőt kivajazzuk és félig töltjük a tésztával, ráteszünk egy evőkanál diós-fahéjas cukrot, és betakarjuk a maradék tésztával. A tetejére is szórunk a töltelékből egy kis kanállal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
|