Hozzávalók: 15 dkg narancsos étcsokoládé, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 4 dkg liszt, csipetnyi só, 4 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és vízfürdőn megolvasztjuk 14 deka vajjal és a cukorral. A masszát keverőtálba töltjük, és hűlni hagyjuk.
A langyos csokoládékrémbe keverjük a tojásokat, majd folyamatosan kevergetve hozzáadunk 3 deka átszitált lisztet és 1 csipet sót.
A maradék anyagokat felhasználva kivajazunk és kilisztezünk egy muffintepsit, amely mélyedéseiben egyenlően elosztjuk a keverék felét. 5 percig pihentetjük a fagyasztóban, hogy megkeményedjen.
Ezután fehércsokoládé darabokat szórunk a keverékre (mivel a massza a hidegben megkeményedett, a csokoládé nem fog belesüllyedni), majd ráöntjük a maradék tésztát.
A tepsit befedjük alufóliával, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.
Ezután rögtön 220 °C-os sütőbe rakjuk 15 percre, így a sütemény külseje jól átsül, de a belseje puha marad.
Amikor kész, kivesszük a muffinokat a formából.
Langyosan tálaljuk, ízlés szerint kandírozott narancshéjjal díszítve.