Szőlős muffin
Hozzávalók: 10-12 dkg apró, piros és fehér szőlőszem, 18 dkg vaj, csipetnyi só, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg barna cukor, 4 tojás, 35 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 1 tasak sütőpor, 5 ek. tej, néhány csepp keserű mandulaaroma, ek. porcukor, 24 db muffin papírkosárka
Elkészítése:
A vajat a sóval és a kétféle cukorral krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejjel váltakozva hozzáadjuk a mandulával és a sütőporral elvegyített lisztet. Belecsöpögtetjük az aromát, és vigyázva beleforgatjuk a szőlőszemeket.
A muffinsütő mélyedéseibe 2-2 papírkosárkát ültetünk és evőkanállal elosztjuk bennük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Rácsra állítjuk, hűlni hagyjuk. Végül a muffinokat a mélyedésbekből kiemeljük és porcukorral meghintjük.
|