Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 40 dkg savanyú káposzta, 80 dkg burgonya, 2 ek. olaj, 8 szelet sertéshús, 2 ek. olvasztott vaj, 1 ek. ételsűrítő, 1 dl tejföl, só, bors
Elkészítése:
A babérlevelet és a petrezselymet durvára felaprítjuk, majd a savanyú káposztával összekeverve lehetőleg egész éjszaka állni hagyjuk.
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és félbevágjuk. Fogyasztás előtt a felforrósított olajon, magas hőfokon kevergetve 5 percig sütjük, majd megsózzuk.
A hússzeleteket laposra verjük, mindegyikre kb. 1-1 evőkanál káposztát halmozunk, szorosan feltekerjük, és megtűzzük.
A tekercseket a forró vajon aranybarnára sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a maradék káposztát és rövid ideig együtt sütjük.
Negyed liter vízzel felöntve, fedő alatt 15 perc alatt készre pároljuk.
A tekercseket kivesszük és félretesszük.
Az ételsűrítőt a káposztába keverjük, tejföllel gazdagítjuk, szükség esetén utánaízesítjük.
A göngyölt húst a burgonyával tálaljuk.