| MUFFIN : Almás-mogyorós muffin |   
		
 Almás-mogyorós muffin
 Hozzávalók: 8 dkg vaj, csipetnyi só, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró, 1 tk. sütőpor, 2 ek. tej, 20 dkg alma, 12 papír minyonforma, 1 ek. porcukor 
  
Elkészítése:  
  
A vajat a sóval és a kétféle cukorral krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a darált mogyoróval és a sütőporral elvegyített lisztet.  
  
Az almát meghámozzuk, húsát felkockázzuk, és a tésztába forgatjuk.  
  
Egy hatdarabos muffinsütő mélyedéseit 2-2 minyonpapírral kibéleljük, és elosztjuk bennük a tésztát. (Ha nincs sütőformánk, a papírban is kisüthetjük a muffinokat.) Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25 percig sütjük.  
  
A muffinokat a sütőből kivéve rácson hűlni hagyjuk, majd tálra rendezzük és porcukorral meghintjük.  
 |