Túró-Bailey's torta
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 15 dkg vaj, őrölt fahéj;
a krémhez: 10 g zselatin, 50 dkg túró, 7 dkg méz, 1 kk. őrölt fahéj, 2 dl Bailey's (házi készítésű is lehet), 25 dkg tejszín, 1 ek. kakaópor
Elkészítése
A kekszet összegyúrjuk az olvasztott vajjal és ízlés szerint fahéjjal, kibéleljük vele egy tortaforma alját, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A túrót elkeverjük a mézzel, fahéjjal és a Bailey's-zel. Vékony sugárban hozzákeverjük a hideg vízben feloldott zselatint is, és hűtőbe tesszük.
Felverjük a tejszínt, beledolgozzuk a dermedő krémbe és a tortalapra simítjuk.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, majd kakaóporral megszórva kínáljuk.
|