Zöldséges fánk
Hozzávalók: 25 dkg vegyes, levesben főtt zöldség, 2 evőkanál burgonyapehely (vagy 1 nagy, főtt burgonya), 1 egész tojás, 1 dl tej, 1-2 evőkanál finomliszt, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 evőkanál olaj, a sütéshez külön olaj
Elkészítés:
A tojást habosra verem a tejjel, majd belekeverem a fűszereket és a burgonyapelyhet (vagy az áttört, esetleg lereszelt, főtt burgonyát). Hozzáadom a villával összetört, főtt zöldséget és az olajat. Ezután annyi lisztet teszek bele, hogy a massza kenhető legyen, de ne lágy.
Bő olajat forrósítok, amelybe teáskanállal beleszaggatom a zöldséges masszát. Mindkét oldalát pirosra sütöm, és a felesleges olajat lecsurgatva burgonyaköret mellé tálalom.
|