Szőlős rakott metélt
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg cakkos szélű metélt tészta, 20 dkg csemegeszőlő, 2 tojás, 5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg vaj + a formához, 2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 2 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A szőlőt leszemezzük, megmossuk.
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a tésztát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a szőlőszemekkel együtt óvatosan beleforgatjuk a tésztás masszába.
A masszát egy kivajazott, morzsával meghintett tűzálló tálba simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Melegen tálaljuk, a tányérján ki-ki vaníliás porcukorral meghintheti.
|