Mexikói csokitorta
Hozzávalók: 40 dkg félédes tortabevonó, 3 dl tejszín, 2 mangó, 2 dkg csokis keksz, 8 dkg vaj, 3 evőkanál tequila
30 dkg tortabevonót apróra törünk és felolvasztjuk a forró tejszínben. 6 órán keresztül hűtjük.
A kekszet összemorzsoljuk, s összegyúrjuk a megolvasztott vajjal. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos formába töltjük és hűtőbe tesszük.
A mangót meghámozzuk, és húsát vékony szeletekben levágjuk a magról. A szeletek kétharmadával beborítjuk a kekszes alapot.
A csokis tejszínt habbá verjük és belekeverjük a tequilát. A habot elsimítjuk a gyümölcsön, 2 órát hűtjük.
A maradék bevonót megolvasztjuk, lapos tányérra simítjuk, és a hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, egy spatulával forgácsokat kaparunk belőle.
A tortát a maradék mangószeletekkel és a csokiforgácsokkal díszítjük.
|