Burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre: 1 l víz, 25 dkg burgonya, 2 sárgarépa, póréhagyma, kevés petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1/2 teáskanál kömény és majoránna, 1 csipetnyi só és szerecsendió-őrlemény, 2 tk. élesztőpehely, 4 tk. frissen vágott petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát és a zöldséget jól megmossuk, hámozatlanul apróra vágjuk.
A vizet felforraljuk, a burgonyát és a zöldséget hozzáadjuk, és 10-20 percig pároljuk. (Kuktában a főzési idő 5-7 perc.)
A levest levesszük a tűzről, majd szűrőn átpasszírozzuk, enyhén krémes levet kapunk, a fűszerekkel ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk.
A levest kaporral, bazsalikommal vagy lestyánnal is fűszerezheti.
|