| 
Nyúlpecsenye burgonyapürévelHozzávalók 4 személyre: 4 db nyúlcomb és 1  nyúlgerinc, 1-1 db sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, 3 db babérlevél,  10 szem egész bors, 1 db citrom, só, ecet, szalonna, bors, majoránna,  zsír, tejföl Elkészítése: A készítés előtt 3-4 nappal a combokat és a gerincet bepácoljuk. A  páclét a következőképpen készítjük: Annyi vízhez, amennyi a nyulat  ellepi, hozzáadunk 1 db nagyobb, karikára vágott sárgarépát, fehérrépát,  egy kisebb fej szintén karikára vágott tisztított vöröshagymát, 3  babérlevelet, 10 szem egész borsot, 1 db citrom megmosott héját, sót és  annyi ecetet, hogy a páclé kellemesen pikáns ízű legyen. Átforraljuk és a  nyúlra öntjük, amit rögtön megforgatunk benne. Ezután is naponta  kétszer forgassuk meg a nyulat, vigyázva arra, hogy a lé a húst mindig  ellepje.
 Sütés előtt tiszta ruhával megtöröljük a nyulat, a combokat és a  gerincet megtűzdeljük szalonnával. Sózzuk, és meghintjük egy csipetnyi  borssal, majoránnával.
 
 A húsokat pecsenyesütőbe helyezzük, zsírt mellétéve középforró sütőben,  10 percenként saját levével öntözgetve puhára sütjük. Amikor a hús  puhulni kezd, akkor tejföllel is kenegetjük.
 
 A húst saját levével meglocsolva tálaljuk. Burgonyapürét, esetleg vegyes  zöldségköretet és áfonyát adunk mellé.
 
	            |