Csongrádi sertésszűz
	Hozzávalók 4 személyre: 60  dkg sertésszűz egészben, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg     sertéscseplesz (sertésháló, hashártya), 5 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál  olaj,  pirospaprika, őrölt bors, só 
Elkészítése
Felhevíttet olajban körülsütjük a sóval, borssal bedörzsölt   szűzpecsenyéket.
Közben a finomra darált sertéshúsból kolbászhúst készítünk fokhagyma,   pirospaprika,    bors és só hozzáadásával. Az így elkészített  kolbászhússal  egyenletesen beborítjuk    a szűzpecsenyét, és az egészet  sertéshálóba csomagoljuk, majd  közepesen meleg    sütőben 20-25 perc  alatt készre sütjük.
A felszeletelt sültet zöldségekkel és  burgonyafánkkal    körítve  tálaljuk.