| 
Parmezános cukkinigombócok Hozzávalók 4 személyre: 2  közepes cukkini, 4 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd  fokhagyma, 2 szál borsikafű (csombor), zsemlemorzsa, 10 dkg parmezán  sajt (reszelt), őrölt bors, só, olaj a sütéshez 
 Elkészítése:
 
 A megmosott cukkinikat reszeljük le, tegyük keverőedénybe, és sózzuk le.  Nyomkodjuk ki a levét, majd adjuk hozzá a vízbe áztatott, kicsavart  zsemléket, a tojásokat, a felaprított hagymát és csombort, a zúzott  fokhagymát, kevés sót, borsot, a parmezán felét, és jól keverjük össze.  Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy a massza formázható legyen.
 Készítsünk belőle gombócokat, és  forró olajban süssük pirosra.  Szedjük szalvétával bélelt tányérra, majd forrón forgassuk a maradék  parmezánba, és rögtön tálaljuk. 
 |