Pfefferonis-konyakos kacsamájpástétom
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kacsamáj, 2 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 5 cl brandy, 1,5 dl zöldségleves, 1 ek. zselatinpor, 4-5 pfefferoni paprika, salátalevél
Elkészítése
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a megtisztított, kisebb darabokra vágott kacsamájat. Közepes tűzön 8-10 percig pirítsuk, hogy a májdarabok közepe rózsaszínű maradjon, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, borssal.
Keverőtálba téve öntsük hozzá a brandyt, a forró zöldséglevesben feloldott zselatint, és turmixoljuk krémesre. Hűtsük langyosra, majd öntsük folpackkal bélelt keskeny őzgerinc formába, és hosszanti irányban nyomkodjuk bele a nagyobb darabokra vágott, jól lecsepegtetett pfefferonikat. 2-3 órára tegyük hűtőbe dermedni, majd tálaláskor forró vízbe mártott késsel vágjuk félujjnyi vastag szeletekre.
Leveles salátával, pfefferonival, petrezselyemmel, szendvicsparadicsommal díszítve, friss pékáruval kínáljuk.
|