CÁPA : Rákragu és cápa steak házi krokettel (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán) |
Rákragu és cápa steak házi krokettel (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán)
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 zacskó mirelit koktélrák, 1/2 l tejszín, só, rozmaring, cápa
Elkészítése:
A vajban megpároljuk a rákokat, majd rádobjuk a csíkokra vágott zöldségeket.
Miután minden megpuhult, felengedjük a tejszínnel, hogy egy kicsit összefogja, és az első rottyanásig főzzük.
A cápát frissen forró vajban 5-6 percig sütjük, minden ízesítés nélkül. Esetleg egy kis sót elbír, de mást nem.
Házi krokett
Hozzávalók: 60 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, só
Elkészítése:
A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót, és alaposan összegyúrjuk. Majd golyócskákat formálva kisütjük.
|