Gombás tarhonya
Hozzávalók: 20 dkg gomba, 25 dkg nagy szemű tarhonya, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 1 teáskanál őrölt piros paprika, ízlés szerint: só, őrölt bors
A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a üvegesre hevítjük.
A nagy szemű „öreg” tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, zöldpaprikával fűszerezve főzzük szép lassan.
Közben előkészítjük a megtisztított és megmosott gombát, felszeleteljük. Ha már a tarhonyánk majdnem puha, hozzátesszük a gombát, és készre főzzük. Ha friss gombánk nincs, szárítottat is használhatunk, de áztassuk be, mielőtt a tarhonyához adjuk.
Az igazi gombás tarhonya enyhén csípős, megáll benne a kanál, de mégis szaftos marad.
|