EGYTÁLÉTELEK : Paradicsomos, zöldséges hal (Bourdetto) - Korfu-i recept |
Paradicsomos, zöldséges hal (Bourdetto) - Korfu-i recept
2010.03.29. 10:18
Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes burgonya, 4 szelet fehér tengeri hal, 45 dkg paradicsom hámozva, 6 tk. olívaolaj, 1 nagy fej hagyma reszelve, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1,5 tk. paradicsompüré, petrezselyem a díszítéshez, 1 tk. só, cayenne bors, fehér kenyér, zöldbab vagy brokkoli a tálaláshoz
Elkészítés:
A halat feldaraboljuk, citromlével, sóval pácoljuk, majd lisztbe forgatva olajon megsütjük, félretesszük.
Az olajon lepirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, rátesszük a paradicsomot, a pürét, borsot, sót. Pirítjuk, visszatesszük rá a halakat, a szeletelt nyers burgonyát, és fedô alatt lassú tûzön összepároljuk.
Ízletes és egészséges egytálétel, ami gyorsan elkészíthetô és ropogós fehér kenyérrel tálalva könnyû és nagyszerû vacsora. Egy pohár görög Retzinával kísérve a mediterrán hangulatú görög esték hangulatát idézhetjük meg étkezônkben.
|