KÖRETEK : Pezsgős káposzta (Vacsoracsata) |
Pezsgős káposzta (Vacsoracsata)
Fél fej káposzta négy személyre, csíkokra vágva, nem reszelve.
Olívaolajon egy fej édes hagymát üvegesre pirítunk, majd két fej apróra vágott fokhagymát mellé teszünk. Ezután fél bögre cukrot ráöntünk és lassan karamellizáljuk. Fontos, hogy egy egységes sűrű folyékony szirupot kapjunk. Amikor kész belehelyezzük a káposztát, ráteszünk egy csipet sót, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve pároljuk. Közben folyamatosan öntözgetjük pezsgővel, de lehetőleg valami félszáraz vagy félédessel.
Amikor a káposzta már puhul, adjunk hozzá egy csipet fahéjat. Szép aranybarnának kell lennie és nem mehetnek szét a káposzta csíkok.
|