Pórés sonkarakottas
Hozzávalók 4 személyre: 2 szál póréhagyma, 4 ek. olaj, só, 20-25 dkg gépsonka, 1 ek. liszt, 2 ek. vaj, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát megpároljuk az olajon, megsózzuk, majd félretesszük.
Egy tepsit kivajazunk, a hagyma felét beleszórjuk, befedjük a sonkaszeletek felével.
A lisztet a forró vajon megpezsgetjük, felengedjük a tejjel és tejföllel, azaz besamelmártást főzünk.
A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a sajtot. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a felét a hagymás rakottasra öntjük.
Ezután a maradék sonka, majd ismét a hagyma és a sajtos mártás következik.
200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
|