RÉTES : Meggyes-túrós rétes |
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: 8 réteslap, 10 dkg vágott mogyoró, 1 kg magozott meggy, 1 kg túró, 1 kiskanál őrölt fahéj, 15 dkg cukor, 2 evőkanál vaj vagy sütőmargarin, 1 citrom reszelt héja, 2 tojássárgája, 2 evőkanál darált édes keksz
Az egyik tojássárgát habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal, a citromhéjjal és a túróval.
A réteslapokat 4-4 darabra kettéválasztjuk, 2 rudat fogunk készíteni. A kiterített lapokat megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a darált kekszet, erre a túrókrémet, ebbe nyomkodjuk a magozott meggyeket.
Óvatosan feltekerjük, sütőlemezre rakjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával és megszórjuk apróra vágott mogyoróval. Előmelegített 180 oC-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
|