JAPÁN : Zöldséges miszoleves |
Zöldséges miszoleves
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg nagy jégretek, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg bambuszrügy, 10 dkg tofu (szójasajt), 5 dkg póréhagyma vagy újhagyma, 5 dkg friss, vagy 2 dkg szárított siitake gomba, 2 levél 10x10 cm-es szárított tengeri fű (nori), 2 evőkanál miszokrém
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítva szeleteld fel, és 1 liternyi vízben főzd puhára.
Tedd bele a kockára vágott tofut, és keverd bele a miszokrémet. Ezzel már csak forrásig melegítsd, nehogy a miszóban levő kóbó-baktériumok elpusztuljanak, ezek ugyanis regenerálják a bélflórát, és javítják az emésztést.
Tálald tányérokban, tetejét hintsd meg csíkokra vágott tengeri fűvel.
|