Kukoricás popover
Hozzávalók (8-9 db-hoz): 15 dkg liszt, 1 ek. kukoricadara, 1 ek. cukor, só, őrölt bors, 3 nagy tojás, 2,5 dl tej, 1 ek. vaj + a formák kikenéséhez, 10 dkg konzervkukorica, 1 ek. apróra vágott metélőhagyma
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sót és a borsot összeszitáljuk.
Egy másik edényben a tojásokat, a tejet és a vajat keverjük simára.
A kettőt összeöntjük, alaposan összedolgozzuk, majd a kukoricát és a metélőhagymát is beleforgatjuk.
A vajjal 8-9 kétdecis csészét kikenünk, és a kukoricás keveréket elosztjuk benne. A csészéket tepsire rakosgatjuk, majd 220 C-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 200 C) toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük.
|