BORJÚ : Töltött borjújava tésztával |
Töltött borjújava tésztával
Hozzávalók 4 személyre: 4 x 16 dkg borjújava, 4 db tojás, 40 dkg tészta, 1 dl olaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 8 db gombafej, 2 db vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A borjúhúst vékony pengéjű késsel felszúrjuk, hogy tölthető legyen a kialakított nyílás. Habarttojást készítünk, ezt töltjük a felszúrt húsba, amit sózunk, borsozunk, lisztbe mártjuk pirosra sütjük.
Majd ebben a zsiradékban készítjük el a paprikás mártást, közben pedig vajon sütünk minden adaghoz két-két gombafejet. A gombafejeket átvonjuk a paprikás mártással, és a húsra tesszük, mellé pedig tésztaköretet adunk.
|