| 
Diós kuglófHozzávalók:  4 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 10 evőkanál darált dió, 4 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál tejszín, 1 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor, kevés vaj, őrölt fahéj Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd ki a cukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A diót keverd a tojássárgájába, add hozzá a barna cukrot, a kakaót, a tejszínt és a rumot. Végül keverd bele a zsemlemorzsát, a sütőport és a fahéjat, majd forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazd ki a sütőformát, öntsd bele a tésztát, és süsd meg közepesen forró sütőben. A szeleteléssel várj, amíg kihűl! |